De 5 beste PS5-games om te spelen in 2021

Wat zijn de beste PS5-games, vraag je? Nou, het is voor het grootste deel een kwestie van mening, maar lovende kritieken en commercieel succes kunnen ons ook veel vertellen over de beste titels die beschikbaar zijn op Sony’s nieuwe hardware. Toegegeven, het is niet bepaald de gemakkelijkste taak ter wereld om nu een PlayStation 5 te krijgen – en het wereldwijde PS5-tekort ziet er ook niet naar uit dat het snel zal ophouden. Maar voor degenen onder jullie die erin zijn geslaagd om het toch in handen te krijgen hebben we enkele van de meest essentiële ervaringen verzameld die tot nu toe zijn uitgebracht.

1. Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart is niet alleen een geweldig spel; het is ook een fantastische showcase van de mogelijkheden van de PS5. Deze game biedt snelle laadtijden en subtiele DualSense-haptische feedback, maar dat zijn niet de belangrijkste redenen waarom je hem wilt spelen. In plaats daarvan zal Rift Apart je vrijwel zeker overtuigen met zijn kleurrijke esthetiek, strakke gameplay en oprechte verhaal. Het gaat verder waar Ratchet & Clank: Into the Nexus ophield in 2013, maar fungeert ook als een perfect startpunt voor nieuwkomers in de serie.

Met 15-20 uur gameplay voelt Ratchet & Clank: Rift Apart substantieel aan zonder zijn welkom te lang te laten duren. Het is ook een echte exclusieve PS5; het is niet op PS4 en het is geen remake van een eerdere PlayStation-game. Toegegeven, Rift Apart lijkt erg op eerdere Ratchet & Clank-games. Maar omdat het een sterke formule is, werkt dat in het voordeel van de titel.

Ratchet & Clank: Rift Apart won “beste PS5/Xbox Series X-game” bij de Tom’s Guide Awards 2021 voor gaming, evenals een “sterk aanbevolen” onderscheiding voor “beste baasniveau”.

2. Demon’s Souls 

Een van de mooiste en meest uitdagende games op PS3 keert terug met een fantastische basisremake in de vorm van de PS5’s Demon’s Souls van Bluepoint Games en SIE Japan Studio. Het debuteerde als een lanceringstitel voor enthousiaste PS5-bezitters, met nieuwe ringen, bepantsering, wapens en items genaamd “Grains” die tijdelijke weerstand bieden tegen effecten zoals gif of bloeden. Afgezien van verschillende uitbreidingen zoals deze, evenals enorme gameplay en grafische en visuele verbeteringen, bevatte de game tweaks aan het origineel en nieuwe functies die fans van het oude konden waarderen en nieuwe spelers zouden enthousiast zijn om te verkennen.

Spelers betreden de sombere wereld van Boletaria, die oorspronkelijk werd aangevallen door een machtig wezen dat bekend staat als de Oude. De wereld werd bijna verteerd door zowel de “Deep Fog” als de krachten van de Oude. Hoewel de Oude uiteindelijk werd ingeslapen en het grootste deel van Boletaria van het kwaad werd gered, wordt de Oude wakker terwijl de mist terugkeert naar Boletaria. Degenen die Demon’s Souls binnengaan, worden een avonturier die de mist ingaat met de bedoeling de Oude nog een keer te verslaan om vrede in het koninkrijk te brengen.

Demon’s Souls is beroemd moeilijk, met donkere fantasie-elementen, frustrerende gevechten en bevredigende momenten die voelen alsof je de wereld verovert wanneer je ze voltooit. Het bevat ook op een ingenieuze manier multiplayer-elementen in zijn singleplayer-game. Het is niet zoals elke andere game die je op PS5 speelt, maar het is een waardige remake van een game die de manier waarop we duistere RPG’s zouden zien voor de komende jaren heeft veranderd.

3. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is een voortzetting van Marvel’s Spider-Man die Miles Morales volgt, een andere held die ook werd gebeten door een genetisch verbeterde spin, waardoor hij krachten kreeg zoals Peter Parker. Als jonge held leert hij nog steeds de ins en outs van wat het betekent om de beschermer van de stad te zijn. Wanneer Peter naar het buitenland moet om vriendin Mary Jane te assisteren bij de berichtgeving als haar fotograaf, staat Miles er alleen voor om zijn taken als Spider-Man over te nemen.

Het resultaat is een spannende reis die zou kunnen dienen als een nieuwe filmische intrede in de wereld van Spider-Man, terwijl de dappere Miles zijn inspanningen aan de stad als nieuwe beschermer wil aanbieden. Hij krijgt te maken met The Underground, een op technologie gerichte terroristische groep die een vendetta heeft tegen de Roxxon Energy Corporation. Hij krijgt ook te maken met de gemene neushoorn, The Tinkerer, en een kliek van geheimen die langzaam ontrafelen terwijl hij een held wordt in de ogen van de mensen van Harlem.

Het is een elektrische opvolger van Marvel’s Spider-Man met nieuwe moves, missies en misschien wel de beste held dit jaar in Miles Morales waar stripfans van zullen genieten, vooral dankzij de bewonderenswaardige prestaties op PS5. Miles Morales biedt zowel een getrouwheidsmodus met meeslepende raytracing voor realistische reflecties en belichting als een prestatiemodus voor vloeiende webswinging van 60 frames per seconde.

4. Returnal

Returnal is een van de meest nichegames op deze lijst. Als je echter een fan bent van roguelikes, is het misschien ook een van de beste. Returnal is een straffende actie-/avonturengame waarin je wordt gecast als Selene: een astronaut die neerstort op een buitenaardse wereld en vast komt te zitten in een tijdlus. Terwijl je de planeet verkent, zul je allerlei vijandige flora en fauna tegenkomen, evenals records van eerdere versies van Selene, die niet kon ontsnappen.

Wat Returnal onderscheidt van andere actietitels is dat het een roguelike is. Wanneer je sterft (wat vaak zal zijn), keer je terug naar je ruimteschip en verlies je zo ongeveer alles wat je tijdens je vorige vlucht hebt verzameld. Hoewel dit Returnal erg moeilijk maakt, geeft het de game ook veel voldoening, aangezien elke nieuwe run procedureel wordt gegenereerd, en je weet maar nooit of je deze keer de perfecte combinatie van uitrusting en upgrades zult vinden.

5.  Assassin’s Creed Valhalla

Het nieuwste deel in de langlopende Assassin’s Creed-serie verkent een voorheen ongerepte setting voor het 12e grote deel: 873 AD, of de Viking-invasie van Groot-Brittannië. Het volgt een Viking-rover genaamd Eivor, die al snel vast komt te zitten in een conflict tussen de Tempeliersorde en de Brotherhood of Assassins. Dit open-wereldavontuur volgt het bekende formaat van Assassin’s Creed-gameverleden, terwijl mannelijke of vrouwelijke Eivor de strijd aangaat met het Angelsaksische koninkrijk.

Het is een meeslepende setting die spelers naar zich toe trekt, met een brede selectie aan wapens, waaronder zwaarden, dorsvlegels en dual-wielding met unieke uitrustingsstukken. Eagle Vision keert terug in de vorm van “Odin Sight”, en Eivor krijgt een dierenvriend met de raaf Synin die kan worden gebruikt als hulpmiddel om elk gebied te verkennen. De game is opgesplitst in een verscheidenheid aan verschillende missies en optionele activiteiten, evenals een hub in de hoofdnederzetting waar spelers naar kunnen terugkeren als basis terwijl ze meer leren over zowel de Vikingen als Engeland als geheel. Eivor zal tijdens zijn reis ook nieuwe vaardigheden en vaardigheden leren.

Er is een verscheidenheid aan activiteiten om te voltooien in Assassin’s Creed Valhalla, waaronder “Viking rapgevechten” in de vorm van vliegen, zeegevechten, nederzettingen en veroveringsgevechten. Het is een uitgebreide titel met genoeg om spelers mee uit te dagen, en het voelt vooral geweldig op PS5.

Deel dit artikel via: